Omgaan met geld
Dit aanbod is beschikbaar in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heemskerk, Heiloo, Hoorn, Medemblik, Opmeer, Schagen, Texel, Uitgeest en Velsen.
Lukt het niet om je geldzaken goed te regelen of ben je het overzicht kwijt? Heb je hulp nodig bij bankzaken? Word jij of jouw kind 18? Of wil je weten welke regelingen of toeslagen er zijn voor kinderen? Wij kijken samen met jou hoe je jouw thuisadministratie goed kan regelen.
Voorbeelden van vragen
We helpen je met vragen zoals:
- De rekeningen stapelen zich op, hoe kan ik hier goed mee omgaan?
- Hoe zorg ik dat mijn rekeningen op tijd betaald worden?
- Hoe werkt online bankieren?
- Ik moet een formulier invullen maar ik weet niet hoe. Wat nu?
- Ik sta er (plotseling) alleen voor. Waar moet ik beginnen?
- Welke regelingen of toeslagen kan ik aanvragen voor mijn kinderen?
- Wat gebeurt er met mijn geld als ik er niet meer ben?
- Ik heb een brief ontvangen die ik niet begrijp, wat nu?
- Ik ben 18 geworden, hoe kan ik zelf mijn geldzaken regelen?
- Mijn kind wordt 18, wat gaat er allemaal veranderen?
Wat wij voor je doen
Samen met jou kijken we naar wat er speelt, wat jij nodig hebt en hoe jij zelf verder aan de slag kan. We helpen bij het krijgen van overzicht zodat je zelf de regie weer kunt pakken om te kiezen wat goed voor je is. Als het nodig is ondersteunen we jou en staan we naast je in de stappen die gezet moeten worden.
We helpen je graag verder. Je hebt hier geen verwijzing of indicatie voor nodig, en onze hulp is gratis.
Ik heb schulden, wat nu?
Het kan zijn dat je schulden hebt opgebouwd. Dat kan iedereen gebeuren. Wij kijken samen met jou hoe je van je schulden af kan komen. En we leren je om schulden in de toekomst te voorkomen.
18 +, wat nu?
Als je 18 wordt ben je volgens de wet volwassen. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor je inkomsten en uitgaven en dat er dingen gaan veranderen. Wij helpen ouders en jongeren om zich hier goed op voor te bereiden. Heb je bijvoorbeeld al een DigiD en een eigen bankrekening? Hoe ga je goed om met abonnementen, zakgeld of kleedgeld? En wat verandert er in de huurtoeslag of zorgtoeslag?
Thuisadministratie voor ouderen
Let op: deze ondersteuning geldt alleen voor de gemeenten Drechterland, Hoorn & Medemblik
Het kan zijn dat het niet meer lukt om alle bankzaken goed te regelen. Je bent bijvoorbeeld plotseling alleen komen te staan en je weet niet hoe het allemaal werkt. Of de rekeningen stapelen zich op en het lukt niet om alles op tijd de deur uit te krijgen. Wij kijken samen met jou hoe je jouw thuisadministratie goed kan regelen.
Inkomen
Zoek je werk dat bij je past? We helpen je om de juiste baan te vinden of om eerst werkervaring op te doen in projecten. Ook begeleiden we je tijdens problemen of helpen we je om te re-integreren na een uitkering van het UWV.
Kindregelingen en Kinderarmoede voorkomen
Let op: deze ondersteuning geldt alleen voor de regio’s Zuid-Kennemerland, IJmond, Noord-Kennemerland (uitzondering Dijk & Waard) en de gemeenten Enkhuizen, Den Helder en Schagen
Elke maand, week of dag heb je met kosten te maken. Voor je huis, kleding en eten. Bijvoorbeeld stijgende energiekosten of boodschappen die steeds duurder worden. En ook voor speciale momenten zoals de verjaardag van je kind of als je zwanger bent is geld nodig. Wanneer je niet veel geld te besteden hebt kan dit lastig zijn. Je wilt dat je kinderen ook mee kunnen doen met activiteiten op school of zwemlessen kunnen volgen. Daarom zijn er veel organisaties die je kunnen helpen. Bijvoorbeeld met mee betalen aan sportactiviteiten of muzieklessen. In jouw gemeente kunnen hier allemaal regelingen voor zijn. Wij helpen je om uit te zoeken welke regelingen dat zijn.